Leijonanosa kahdesta vakituisesta lukijastani oletettavasti kuvittelee että olen lopettanut bloginin päivitykset. Väärin meni. Nimittäin on jälleen näin kevään kunniaksi aika aloittaa juoksu- ja muiden kuulumisten postaaminen.

Lokakuun lopulle päivätyssä edellisessä kirjoituksessani uhosin lähteväni käkikellomaahan raastamaan armottomasti maratoonia huhtikuun 22. päivänä 2012. Zurichin maratonin starttiin on kuukausi ja yllätys, yllätys, viivalla on näillä näkymin myös Kuljun hurja.  Lennot on nimittäin maksettu, kuten myös ilmoittautumiskustannukset maran järjestäjille. Näin ollen kuukauden päästä on jälleen tosi edessä ja helvetti irti.

Maratonia varten kannattaa yleisesti ottaen harjoitella. Tämän  tosiasian ymmärtäen olin suunnitellut lusmuilevani ja hurvittelevani vain marraskuun ja joulukuussa oli tarkoituksena aloittaa juhlallisesti "Operaatio Zurich" pk-raastojen muodossa. Ei ihan taaskaan mennyt putkeen. Poskiontelot tulehtuivat taas kerran ja pöpö hyökkäsi jopa korviinkin. Seurauksena loistelias 160 km:n pk-kuukausi. Vemppakausi jatkui tavallaan aina helmikuun puoleenväliin saakka. Tammikuussa onnistuin tosin reenaamaan juosten ja hikilaudoilla kunnioitettavat 260 km, mutta helmikuun 15. päivän kohdalla helmikuun reenikalenterissa seisoi 80 km.

Feeniks-linnun lailla nousin kuitenkin siivilleni ja tervehdyttyäni lenssuputkesta aloitin armottoman kahreksan viikon reeniputken kohti Zurichin maraa. Puolivälissä ollaan ja juuri nyt näyttääpi jo jollakin tasolla lupaavalta. Viimeisimmät reeniviikot osoittavat Hurjan olevan tosissaan: 61,79,103,103,91 on putki jonka jatkoksi on tarkoitus raastaa vielä neljä 85-100 km:n viikkoa. Näillä eväillä Zurichissä on kaikki mahdollisuudet iskeä alle 2.50.

Pöpö- ja lusmuiluputken jälkeen ensimmäisten viikkojen tehoreenit olivat pääsääntöisesti surkeita räpellyksiä. Täysiä raastaen kymppi taittui 42 minsaan ja matolla sama setti taittui nippa-nappa alle 40 min. Viiden viikon armottoman reenin jälkeen voinkin ylpeydellä esitellä eilistä mattoraastoani: Juoksin testimielessä coopperin 3640 m, jonka jälkeen 7-8 minsan palautuksella 8km 3.40/km vauhdilla. Ei valtaisaa, mutta lupailee kyllä kunnon olevan nousussa. Viime Söndaagina iskin 20 kilsan lenkin 4.10/km vauhdilla ihan leppoisissa tunnelmissa.

Tarkootus olisi lähiviikkoina hakea kovaa iskua juuri noiden pitkien kovien kautta. Eli yhden kerran viikossa räkä poskella reenaten 20-24 km vauhtien ollessa (toivottavasti) 4.05-3.50/ km välillä. Lisäksi viikolla kerran lyhyempi armoton intervalli reeni tai 10 kilsan testi. Muut lenkit totutusti 4.00-4.30/km vauhdeilla. Hitaat nylkyt jätän väliin.