Kolme viikkoa D-Dayhin. Aikaa löytää huippukunto on siis vähän. Pelottavan vähän. Jyväkylän Finlandia- puolikkaan jälkeen olen itse-itseäni komentaen keskittynyt maratontyyppiseen harjoitteluun. Lenkkien pituudet ovat kasvaneet: perusryynäys on nykyään 17-18 km ja yhden pitkän lenkin oon jo vääntänyt (25km). Palauttavien nylkytysten sijaan painopiste on ollut tehoissa. Kovat reenit oon pyrkinyt niistämään jo maravauhdeilla tai kovempaa ja nk. palauttavatkin 4.10-4.20/km vauhdilla.

Kovat vauhdit syövät määriä, joten Jyväkylän jälkeen eka viikko tuotti 80 km ja nyt jäätäneen alle 60 kilsan. Syynä jälkimmäisen viikon neiteilyyn on  kipeytynyt selkä. Tarkemmin sanoen iskias. Valuvika äijässä,  joka riuduttaa Hurjan habitusta yleensä kerran vuodessa. Kipu kestää  noin viikon, pahimmillaan kaksi. Sinänsä sheisse- juttu, että iskias iski juuri kun tarkoituksena oli iskeä kovin härkäviikko ennen maraa. Jäi sitten tuo 26-28 kilsan kova reeni väliin...

Kolikolla on kuitenkin kaksi puolt: Viimeiset kuusi viikkoa on menty kovaa. Kovia reenejä on tullut vedettyä 2-3 viikossa ja kirsikkana kakun päällähän oli hyvin mennyt Finlandia puolikas. Jaloissa kova kuormitus alkoi jo tuntumaan lievänä jumina. Viikon alkupuolella väänsin vetotyyppisenä reeninä 5 x 2 km (3.35/km) 1 kilsan palautuksilla (4.35/km). Reeni onnistui, mutta kyllähän Hurja joutui pistämään kaikkensa peliin suorituakseen moisesta rääkistä. Seuraavana päivänä perusmättö olikin tuskaa ja jalkoja jomotti. 

Toiveissa siis olisi että selän takia lusittava pakkolepo herkistäisi äijän hurjaan suoritustasoon. Edessä ovat  ne ratkaisevat pari-kolme kovaa reeniä tulevan kahden viikon  aikana: Reenit, jotka tulevat määrittelemään meikäläisen aloitusvauhdin Vantaan marabaanoilla. Suunnitelmana on vetää yksi kova pitkä (yli puolimara 3.55-4.00 km) vauhdilla, yksi hidas pitkä (n. 26-28 km), jonka loppuun n. 5 km maravauhdilla, ja sitten viikko ennen starttia täysiä 10-12 km (about 3.40/km). Kovien lenkkien höysteenä kevyempää tarpomista 10-18 kilsan lenkeillä n. 4.10-4.25/km vauhdeilla. Tuolla cocktaililla pitäisi Vantaalla maran hoitua 2.50:n tienoille.