375 päivää sitten viimeistelin mielestänii osuvan blogipäivityksen Jari Litmasen ja Kuljun Hurjan urheilu-urien yhteneväisyyksistä. Niitähän löytyi vain yksi: jatkuva vemppailu. Enpä viestiä postatessani ajatellut pitäväni yli vuoden tauon vuodatteluissani. Näin kuitenkin kävi. Viikon tauko venyi kuukaudeksi, kuukausi puoleksi vuodeksi. Jossain vaiheessa unohtui salasana ja lopulta unohtui koko blogi.

Eilen illalla, huolimatta nykymaailman valtavasta viihde- ja viriketarjonnasta, huomasin kärsiväni hetkellisestä tekemisen puutteesta. Jostain syystä päädyin selailemaan blogipäivityksiäni vuosien varrelta. Lukiessani vanhoja kirjoitelmiani tajusin, että jos höpinöistä ei ole mitään muuta hyötyä, niin ainakin ne toimivat aikoinaan tehokkaana päiväkirjana b-luokan juoksijan onnistumisista ja epäonnistumisista. Lisäksi blogiin tilapäisessä mielenhäiriössä postatut lupaukset ja tavoitteet vahvistavat harjoittelumotivaatiota. 

Tuntia myöhemmin tein päätöksen: selvitän salasanan ja aloitan blogipäivitykset uudestaan. Ainakin ensimmäisiin postauksiin olisi matskua. Onhan reeni-.ja juoksurintamalla tapahtunut vuoden aikana kaikenlaista.