Hesa TJ 11. Selkä paranoo omaan rauhalliseen tahtiinsa. Status on nyt se, että normielämä onnistuu jo mukavasti, enkä (kait) käppäillekkään kovin kierossa asennossa. 

Perusolo siis ok, joten eilen painuin Lempoisten Hakkarin stadioonille vetämään kevyttä juoksuharjoitusta ja testaamaan selkä in action. Ei sitten selkä kestänyt. Kokonaista 400 metriä pystyin etenemään kaukaisesti juoksua muistuttavalla taaperrustyylillä. Veteraanien MM-kisoissa ei olisi irronnut edes yli 100-vuotiaitten sarjassa glooriaa tällä esityksellä. Stadioninmitan kierrettyäni kertaalleen älysin lopettaa. Ei ole älynhäivääkään vetää naama tuskanirvistyksessä n. seitsemän minuutin kilsavauhtia eteenpäin vain saadakseni reenikalenteriin merkinnän. Joten äijä takaisin Mondeon rattiin ja grillikiskan kautta kotia murjottamaan

Analyysi: Statistiikka ei näytä hyvältä. Kaksitoistapäivää ennen maran lähtöpamausta pystyn juoksemaan 400 metriä aavistuksen alle kolmen minuutin. Elokuun 15. päivä pitäis jaksaa vetää 110 kertaa sama matka keskivauhdin ollessa n. 1 min 35 sek. 

Positiivinen näkemys: Selkäjumi on helpottamassa. Useimpien maraexperttien mukaan viimeisten viikkojen reenailusta ei juurikaan ole hyötyä. Kunto on jo hankittu aikaisemmin. Hyvin levänneenä ja selkätuskasta parantuneena pääsen ns. tuoreilla jaloilla iskemään armottoman ylläriajan Hesassa.

Pessimistinen näkemys: Selkä ei kestä juoksemista 12 päivää ennen kisaa. Miten ihmeessä äijän selkä paranisi vajaassa kahdessa viikossa mararasituksen vaatimaan formaatioon? Ja vaikka tyrä ei rytkyisikään Stadin maralla, on kuntokäyrä lähtenyt armottomaan laskuun sohvaperunana ollessani. Helppoon elämään (pullaan,sipseihin, telkkarin töllöttämiseen) tottunut kroppa protestoi Stadin mukulakivillä ja vastatuuliosuuksilla angarasti maran väistämätöntä tuskaa vastaan.  Kuljun hurja on muuttunut spartalaisesta marasoturista ateenalaiseksi agoralla chillailevaksi vässykäksi..  

Illalla saatan yrittää jälleen juoksentelua, tai sitten hyppään kilpapyörän selkään ja ajelen ihastelemaan lempääläläisiä maalaismaisemia, heti siinä Ideaparkin takana. Ja jos selkä ei kestä Lancen lajia, niin sitten mittarilla kotiin.

Ja mistä tulee otsikon numerosarja: 

a) 300 on sata metriä lyhyempi matka kuin mitä pystyin juoksemaan eilen

b) näin moni suomalainen alitti viime vuonna 3h maratonilla

c) Spartan kuninkaan Leonidaksen sotilaiden lukumäärä, äijän käytyä kovat combatit Persian kunkkua Kserksestä vastaan, joskus antiikin Kreikassa. Persian kunkulla oli vähän enemmän äijiä.