Ollaanpa trendikkäitä ja hyväksikäytetään viikon hienointa proosallista ilmausta. Oma jytkyni ei ole maanvyörymävoitto vaaleissa.Jytkyni on iskeä tiskiin veret seisauttava loppuaika Helsinki City Runilla. Vielä kuukausi sitten itse itsestäni laatimat kuntogallupit lupailivat säälittävän ja karmean välille asettuvia lopputuloksia kevään koitoksissa. Kepu- ilmiö siis uhkasi.. Kolmisen viikkoa sitten jotain mystistä ja outoa kuitenkin tapahtui ja ukkelin kuntokäyrä lähti kohoamaan kilvan Persujen gallup- kannatuksen kanssa. Persuille tuli jytky. Tuleeko mulle?

Viimeisen viikon aikana reenit ovat sujuneet pelottavan hyvin. Tämä tarkoittaa sitä, että olen pystynyt kerrankin noudattamaan ennalta laatimaani reeniohjelmaa. Kilomeettereita tuli 96 ja viikko piti sisällään kolme kovaksi laskettavaa reenikokonaisuutta. Kirsikkana kakussa oli sunnuntain armoton 6x 1 km raasto 500 metrin palautuksin, jossa kilsa-ajat pyörivät 3.20-3.25:n välillä. Enkä edes antanut kaikkeani. Menossa oleva viikko on HCR- valmistautumisen kannalta huipputärkeä. Tarkoitus olisi raastaa lähes 100 km ja reenien on ajatus olla pääsääntöisesti kovia. Pari räkäposkella raastoakin on suunnitteilla. Viimeisen pari viikkoa ennen kisaa tehoja aletaan aavistuksen laskea - toki niin että vapunalusviikolla vielä viiletellään 70-85 km, joista about 20 km verenmaku suussa.

Vaalivalvojaisia katsellessa huomion Jytky-Timon pullean habituksen. Juoksuharjoittelu tai ehkäpä ensi hädässä sauvakävely tekisi Jytky-Timolle hyvää. Erityisesti vyötäröllä möllöttävä lisärasva aiheuttanee tulevaisuudessa työkyvylle haasteita. Kakkostyypin diabetes ja muut viheliäisyydet uhkaavat. Suurimman puolueemme dynaamisella duolla Jyrkillä ja Alexilla kuntoilupuoli sen sijaan kunnossa. Jyrki pääsi Helsinki city marathonilla maaliin - minä en. Alex S osallistuu näköjään lähes jokaiseen kansalliseen juoksutapahtumaan ja voi loppuajoillaan melkein kutsua itseään juoksijaksi. No onhan Persuilla kuitenkin heittää vastineena kehiin Kike ja Julma-Juha. Joista ensimmäinen saattaa olla meidän tuleva kulttuuri- ja urheiluministeri.

Että sellainen tulevaisuus (?)