Suuret juoksukokemukset vuodelta 2012 saivat jatkoa viime lauantaina Ideapark-juoksun merkeissä. Hurja pääsi siis raastamaan kotikentällään. Tiedossa oli jo ennen starttia, ettei kyseessä oli ns. vauhtibaana, vaan mäkinen, mutkainen ja tuulinen reitti. Silti loppuaika 1.23.22 on surkuhupainen. Vielä viime vuonna pyyhkäisin maravauhtisia reenejä raskaan kuormituksen kaudella 1.22-1.24 välille. Ja huippuvuosina 2007-2009 vastaavat marareenit temmoin parhaimmillaan 1.20.

Nyt siis puolikkaan kisa 1.23. On siis vakavan itsetutkiskelun aika. Vakavin vaihtoehto on äijä vanheminen. Vauhtihan väistämättä hyytyy jossain vaiheessa. Itse näin aktiivisen reenauksen vasta 34-vuotiaana aloittaneena, olisin olettanut koneen piiputtavan vasta 3-4 vuoden päästä. Toinen huomattavasti miellyttävämpi vaihtoehto on jonkun sorttinen ylikunto. Nopeasti reenipäiväkirjaani selailtuani huomasin tehneeni n. 25 kovaa/erittäin kovaa reeniä maaliskuun alun jälkeen. Siis 85 päivässä, mukaanlukien maratoni. Tämän selityksen puolesta puhuu jaloissa myös IP-juoksussa tuntunut jumitus ja kympin jälkeinen kipu. Eikä tuo kipu ollut perinteistä maitohappotuskaa vaan suoranaista kipua. Ehkäpä jälleen jaloissani komeilleet Adidakset olivat syynä?

Kisa itsessään lähti mukavasti käyntiin. Ekat 3km taittui 10.35 ja vitonen 18.00. Vitosen kohdalla himmasin tarkoituksella vauhtia olon ollessa vielä kohtuu ok. Vaikeudet alkoivat 8-9 kilsan välillä vauhdi pudotessa lähelle 3.50 tasoa. Eka kymppi katkesi 37.05. Sitten tuli noutaja. Kilometrivauhdit hyytyivät totaalisesti ja 13-16 kilsan välillä kellottelin 4.30-4.40 km vauhteja. Olo oli pelottavalla tavalla samankaltainen kuin Zurichissä 25kilsan jälkeen. Lopussa piristymistä ja vikat  3-4 kilsaa menivät vain aavistuksen päälle 4min/km.

Maalissa ryytymys, mutta jo hetken päästä täysin ok olo. Seuraavana päivänä jaloissa ei juuri minkäänlaista tuntemusta juoksusta. Itse asiassa jalat tuntuivat paremmalta kuin ennen kisaa. Outoa, indeed.

Juoksu tuotti Hurjalle maallista mammonaa: Kaksi lahjakorttia 50+30 euroa (crocs+k-kenkä) sekä 300 kapselin pakkauksen laihdutuspillereitä!

Seuraava kisa on auki. Pikkuisen kiinnostaisi Forssan Huvi-ilta, jos lämpötila on <20+ astetta. Tosin edellinen viikko vietetään riemulomaa Garda-järvellä, joten valmistautuminen jää vähälle. Kahtellaan. Kyllä täältä vielä noustaan.